maanantai 1. heinäkuuta 2013

Ulvilan murha-ase oli vuosikymmeniä vanha ja ollut ammattikäytössä/kalankäsittelyssä.


Ulvilan surmassa toisena tekovälineenä käytetty kalaveitsi on yli kaksikymmentä vuotta vanha. Veitsen valmistuksessa kahvaan tehdyt muutokset viittaavat poliisin mukaan siihen, että veitsi on valmistettu 1970- luvun lopulla tai 1980-luvun alussa. 

Ulvilan surmassa käytetyssä veitsessä kahvassa on kahvaleima sekä teksti "Finland". Leima "Fjalarin leima" poistettiin kahvasta ennen vuotta 1984. Teksti oli poistettu jo aiemmin.

Veistä ei enää valmisteta. Sitä myytiin aikanaan yleisesti ilman tuppea Fiskarsin tuotteita myyvissä liikkeissä.

Veitsi löytyi surmapaikalta, takkahuoneen lattialta läheltä ovea. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Juha Joutsenlahden mukaan surmaaja ei jättänyt veistä tekopaikalle tahallaan.

- Kyllä se häneltä sinne vahingossa putosi, Joutsenlahti kertoo.
Joutsenlahden mukaan poliisi on saanut noin kaksikymmentä veitseen liittyvää vihjettä. Joukossa on ollut myös vihjeitä, joissa on kerrottu veitsen omistajan nimi.

- Olemme tietysti tarkistaneet nämä vihjeet, mutta oikea henkilö ei ole vielä osunut kohdalle.Surmapaikalta löytynyt veitsi on Joutsenlahden mukaan ollut kovassa käytössä ja sen terää on teroitettu ns. puukkoteroittimella.

- Veitsi on tarkoitettu kalan käsittelyyn. Tämä ei kuitenkaan välttämättä tarkoita sitä, että etsimämme henkilö olisi kova kalamies, Joutsenlahti sanoo.

Poliisi toivoo veitsestä tai sen käyttäjästä jotakin tietäviä ottamaan yhteyttä Porin poliisiin,"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti