lauantai 5. lokakuuta 2013

Ulkopuolisen ääni kuuluu nauhalta

Netistä voi nyt löytää kuunneltavia osia Ulvilan häkenauhasta:

http://www.nbl.fi/~nbl3145/litteraatiosta.htm

Koko nauhaa ei vielä netissä ole, mutta osatkin kertovat, että paikalla oli ulkopuolinen. Hänen äänensä on myös kuultavissa, lisäksi taustalta kuuluu iskuja, kamppailua ja huonekalujen siirtymistä samaan aikaan kun Anneli on puhelimessa, lisäksi Jukka kutsuu Annelia useasti apuun.

Kohdassa 01:07 karhea tuntematon miehen ääni sanoo "häivy". Tämä kohta sen jälkeen, kun Anneli on huutanut "Lähtikse mies jo?". Kyseessä ei missään nimessä ole Annelin tai Jukan ääni. Heidän äänensä ovat täysin erilaiset kuin tuo ääni. Kyllä siellä oikeasti oli ulkopuolinen paikalla. Lisäksi samantapainen ääni sanoo myöhemmin samalla nauhalla "auto".

http://www.nbl.fi/~nbl3145/litter/lahtikseb.wma

Samoin "-uole" sana on selkeästi ulkopuolisen lausuma. Sen karjaisee miespuolinen ääni ja se kuuluu taustalta takkahuoneesta, siellä missä Jukka on. Anneli taas on juuri tulossa puhelimeen (on tulossa tuulikaapista) samaan aikaan ja hänen lähestyvät askeleensa kuuluvat puhelimessa ja tytär on puhelimessa sillä aikaa. -uole-sana päättyy 02 sekunnin kohdalla ja 06 sekunnin kohdalla Anneli alkaa itkuisella äänellä puhumaan puhelimeen "Tuleeks sielt kettään?". Neljässä sekunnissa Anneli ei mitenkään ehtisi siirtyä huoneesta toiseen tai tehdä oikein mitään vaan hän oli puhelimen lähellä, kun tuo "uole"-sana toisaalla sanotaan. Jokainen voi itse kuulla, että se ei ole Annelin ääni.

http://www.nbl.fi/~nbl3145/litter/uole.wma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti