maanantai 9. syyskuuta 2013

Ulvilan rikospaikan päätutkija: Tekijä oli yltäpäältä veressä

http://poliisirikollisena.wordpress.com/tag/matti-makinen/

"Mäkinen oli tutkinnassa mukana vain surman jälkeiset pari viikkoa ja tutki tuon ajan rikospaikkaa. Hän ei tiedä tutkinnasta viime vuosien ajalta.

Hänen mukaan tekninen tutkinta surmapaikalla tehtiin perusteellisesti.

Vanhempi konstaapeli uskoo yhä, että surmaaja tuli taloon ulkopuolelta.

- Lasia oli lentänyt pitkälle sisälle, takkahuoneen seinään asti. Päättelimme, että lasi oli rikottu ulkoapäin ja sitä mieltä olen vieläkin.

- Olin ihan vakuuttunut, että siellä oli ulkopuolinen tekijä eikä mikään sotinut sitä vastaan. Jos joku näyttää muuta, niin kai minun on se pakko uskoa, Mäkinen totesi.
Lasi vaikea rikkoa
Teknisen tutkijan mukaan ikkunalasista ei ole ollut helppo päästä sisään.

- Tuosta ikkunalasista ei pääse läpi ihan tönäisemällä. Se ei mene ihan heti rikki. Ovi olisi ollut helppo avata, mutta sitä ei ole tehty, vaan on kuljettu ikkuna-aukosta ulos.

Mäkisen mukaan tappelu surmaajan ja Jukka Lahden välillä on kestänyt kauan.

- Tappaja on tapellut Lahden kanssa niin, että Lahti on myynyt henkensä kalliisti. Hän ei ole heti luovuttanut ja kuollut. Siellä on käyty pitkään pystypainia, tapeltu pystyssä ja sängyllä. Lahden käsissä oli paljon torjuntavammoja.
Verinen surma
Tekninen tutkija kertoi oikeudelle, että jäljet surmapaikalla olivat sellaiset, että tekijän on täytynyt olla todella verinen.

- Tekijä, oli kuka tahansa, on ollut yltäpäältä veressä. Verta on ollut todella paljon hänen päällään. On selvää, että surmaaja on mennyt ikkunasta ulos, koska ulkonakin oli verijälkiä.

Mäkisen mukaan on melko mahdotonta, että Auer olisi lavastanut teon.

- Pidin Auerin syyllisyyttä melko mahdottomana ajallisesti. Jos lavastus olisi tapahtunut, niin siinä on kauhean lyhyt aika. Surmahetken jälkeen olisi pitänyt ehtiä vaihtaa vaatteet, pestä itsensä, kuivata kylpyhuone ja saada tyttö uskomaan tarinaan.

- En vieläkään usko näillä tiedoilla mitä minulla on, että Auer on tekijä, Mäkinen sanoi."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti