torstai 22. elokuuta 2013

Kun valhe alkaa elää omaa elämäänsä:

Otetaanpa esimerkiksi Ulvilan surman lähtötilanne, näin se meni:

Anneli Auer on 2.12.2006 Satakunnan keskussairaalassa kertonut, että hän oli tapahtumayönä herännyt siihen, kun oli alkanut kuulua räiskintää. Myös Jukka Lahti oli herännyt meteliin. Anneli Auer oli ymmärtänyt, että terassin oven ikkunasta lensi lasinpalasia. Hän oli ollut sängyssä joko polvillaan tai seisomassa ja suojannut kasvojaan. Jukka Lahti oli noussut seisomaan lattialle lähemmäksi terassin ovea ja sanonut jotakin. Hetken kuluttua ikkuna-aukosta oli tullut joku sisälle. Tuo henkilö oli käynyt Jukka Lahteen käsiksi, ja heidän välillään oli kamppailtu. Anneli Auer oli mennyt tilanteeseen väliin, jolloin sisään tunkeutunut mies oli iskenyt häntä veitsellä. Anneli Auer oli juossut pakoon. Hän oli nähnyt A:n, joka oli ollut talon eteisessä, ja sanonut, että talossa oli tappaja ja että lasten piti juosta ulos. Anneli Auer oli avannut talon ulko-oven, minkä jälkeen hän oli soittanut hätäkeskukseen. Nainen oli vastannut hätäkeskuksesta ja pyytänyt Anneli Aueria jäämään puhelimeen.

Anneli toimi erittäin järkevästi, oli sanonut, että lasten piti juosta ulos, avannut ulko-oven ja soittanut hätäkeskukseen hälyttääkseen apua paikalle, kun hullu veitsimies oli siellä miehensä kimpussa. Sitten jotkut, jotka eivät ole koskaan olleet missään vastaavassa tilanteessa, alkavat väittää kuinka olisivat toimineet tilanteessa järkevämmin, herättäneet ja ohjanneet nukkumassa olleet 3 muuta lasta (ja jotka olivat turvassa lukitun oven takana) ja käyneet omin paljain käsin veitsimiehen kimppuun tämän taltuttaakseen ja pelastaakseen miehensä. Joo, ihan varmaan. Kun veitsimies riehuu talossa on parasta soittaa poliisit paikalle ja aivan varmasti suurin osa näin tekisi kuin itse menisi tulemaan myös murhatuksi, koska poliisilla on parhaat keinot taltuttaa veitsimiehet. Samoin Anneli oli luonnollisesti shokissa tapahtuneesta ja oikeudenkäynnissä kuulusteltua poliisia myöten, joiden luulisi tietävän shokkitilasta jotain, alkavat väittää, että Annelin olisi pitänyt käyttäytyä jotenkin tietyllä tavalla.

Hätäkeskustallenne myös kertoo, että Anneli ei koskaan pyytänyt vanhinta lastaan katsomaan lähtikö murhaaja talosta jo, mutta kuitenkin tämäkin väitetty valhe on alkanut elää ihan omaa elämäänsä. Hätäkeskuspäivystäjä myös itse pyysi Annelia jäämään puhelimeen. Hätäkeskustallenne myös kertoo ja todistaa, miten nopea koko tilanne oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti