maanantai 26. elokuuta 2013

Oikeudessa tänään A) Poliisi kertoi tutkineensa talon tarkkaan ja tarkistaneensa myös jääkaapin ja pakastimen.

Tekstilähde: Mtv3 Live

"Poliisitodistajat jatkuvat. Nyt on vuorossa teknisessä tutkinnassa mukana ollut, vanhempi rikoskonstaapeli Jyrki Tuomi.

Tutkinta oli erittäin tarkkaa. Jos mä tutkin huoneen, katson kaikki.

Tutkija kertoo etsineensä "avoimin mielin" kaikkea, joka olisi voinut liittyä juttuun, muttei löytänyt tutkimistaan huoneista, mm. keittiö, pesutilat ja sauna, mitään merkittävää.

Syyttäjän vuoro. Hän aloittaa keittiöstä ja kysyy jääkaapista ja pakastimesta.
Tuomi kertoo tutkineensa ne molemmat. - Erittäin vähän tavaraa perheelliselle. Pakastimessa oli ranskalaisia ja jääkaapissa ketsuppia ja jugurttia.
- Tyhjensittekö pakastimen?
- En.
- Avasitteko pusseja?
- En."

Kuten selviää pakastimessa oli ainoastaan ranskalaisia ja muita elintarvikepakasteita, ei mitään mitä Annelin väitetään sinne tunkeneen nauhuria/verisiä kenkiä/verisiä vaatteita/ruskeista pyyhkeistä rakennettua tappamiskilpirakennelmaa ja astaloita/sorkkarautoja myöten.

Anneli toimitettiin samana yönä sairaalahoitoon, hänessä oli keuhkoihin asti ulottunut murhaajalla mukana olleesta kalankäsittelyfileerausveitsestä tullut pistohaava, joka aiheutti Annelille ilmarinnan ja jonka vuoksi hän oli sairaalahoidossa useamman päivän.

Annelin pistohaavasta Ulvilan rikospaikkapäätutkija Mikko Mäkinen todisti tänään näin:

"Auerin oma hengenvaarallinen, keuhkoon ulottunut vamma on suora, puhdas pistovamma. Isku on annettu ennen kuin fileerausveitsen terä on vääntynyt, rikospaikkatutkija arvioi."

Jukka S.Lahden vammat oli tehty samalla veitsellä, mutta fileerausveitsi oli niissä jo vääntynyt, Mäkinen kertoi.


"Voisin päätellä, että Jukka S. Lahti ollut ikkunan takana ja saanut ensimmäiset pääiskut, kun tekijä on tullut sisään ikkunan kautta, rikospaikkatutkija kertoo salissa. Sen jälkeen tapahtunut puukotus ja lopuksi iskut työkalulla päähän.
Jukka S. Lahti on kamppaillut surmaajaa vastaan. Siitä kertovat käsien torjuntavammat. 
- Lahtea ei ole ylitapettu, ex-poliisi arvioi. Lahti on tarratunut tekijän kaulaan ja puukkovammoja selkään on syntynyt siinä tilanteessa. Jossain vaiheessa ote on herpaantunut ja hän on kaatunut lattialle. Sen jälkeinen vatsaan kohdistunut väkivalta ei ole kostomaista, vaan fileerausveitsen terä on vääntynyt, eikä surmaaminen veitsellä ole sen takia onnistunut."
 
Iltasanomien uutinen löytyneestä veitsestä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti