maanantai 26. elokuuta 2013

Oikeudessa tänään D) Miksi ihmeessä originaaleja kuvia oli pimitetty kuuden vuoden ajan ja missä ovat alkuperäiset tiedostot?

Ulvilan rikospaikan päätutkija Mäkinen toi mukanaan originaaleja kuvia, paitsi että, ne olivat pakattuja tiedostoja. Mäkinen kertoi, että jos alkuperäiset jostain löytyvät niistä voi tehdä osasuurennoksia.

- Nämä liitteiden kuvat ovat muuten alkuperäisestä tiedostosta pakattuja kuvia. Alkuperäiset kuvat on siirretty kamerasta poliisilaitoksen koneelle. Jos ne kuvat löydetään, niin niistä voidaan tehdä osasuurennoksia, Mäkinen kertoo.

Mäkisen tuomista valokuvista selvisi, että pesuhuonerekonstruktiokin oli rakennettu totuudenvastaisen tiedon pohjalta, koska alkuperäisissä valokuvissa näkyy, että pesuhuoneen ovi aukesi enemmän kuin poliisin rekonstruktiossa. Totuudenvastaisen lähtökohdan pohjalta tehdyt päätelmät ovat siten myös totuudenvastaisia. Mäkisellä oli mukanaan alkuperäinen kuva. Missä ihmeessä tämäkin kuva on ollut viimeiset 6 vuotta?

"Mäkisen mukaan poliisin ns. pesuhuonerekonstruktiossa on myös virhe. Poliisi on sijoittanut ruumiin omassa rekonstruktiossa liian lähelle ovea. Kyse on siitä onko Auer kyennyt oven kautta koskettamaan uhria ja saada hihaansa uhrin verta. 

Mäkisellä on valokuva aidosta rikospaikasta ja siinä ovi aukeaa enemmän kuin poliisin rekonstruktiossa."

Mäkinen myös kertoi, että hän on ihmetellyt sitä, että vaikka oli rikospaikan päätutkija, poliisi ei ole kuullut häntä kuuteen vuoteen. Sen sijaan oikeuteen on rahdattu todistamaan kaikenmoisia Mika Tauruja, jotka ei edes olleet alkuperäisessä tutkinnassa mukana.

Mäkinen sanoi:

- Pääasia on, että joku totuus tästä selviäisi. Minua on vaivannut, että poliisi ei ole kuullut minua kuuteen vuoteen, vaikka olin rikospaikan päätutkija. Täälläkin olen ollut puolustuksen todistajana.

Ja aiemmin:

"Mikään ei ole hämmästyttänyt?
- Se, että poliisit eivät ole kysyneet tarkemmin minulta."

Ja loppuun hän sanoi kirjoittaneensa muistionkin, jos hänelle sattuu käymään jotain, koska ei ole kaksisessa kunnossa.

"Mäkinen on kirjoittanut muistion, joka annetaan oikeudelle. 
- Tämä juttu on vaivannut minua ja kirjoitin sen kesällä. En ole missään kaksisessa kunnossa ja näin oikeudenkäynnissä olisi jotain jos olisin kupsahtanut pois."

Tämmöisiä totuuteen pyrkiviä ja totuutta etsiviä rehellisiä, omaatuntoaan kuuntelevia poliiseja tarvitsemme enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti